Twee werelden

samengebracht 

Het gebouw

Efficiënt, dynamisch en flexibel

Elements heeft zes omvangrijke verdiepingen van 2.000 m2 elk, met een totaal aan 12.000 m2 verhuurbare ruimte. Onder de verdiepingen die de kantoren en de laboratoria huisvesten, is een parkeergarage voor 170 auto’s, alsmede twee verdiepingen voor fietsen. Er is een tuin waar mensen samen kunnen komen en bezoekers kunnen verwelkomen. Vanaf daar zijn de bovenverdiepingen makkelijk bereikbaar.

Er zijn visuele en directe verbindingen tussen de verdiepingen, waardoor de ruimtes en verbindingen tijdens het ontwerp- en constructieproces aangepast kunnen worden, terwijl de ruimtes in het gebouw nog meer flexibiliteit bieden. Een plafondhoogte van 3 meter creëert meer dan voldoende ruimte voor leidingen in de laboratoria, en voor royale ramen tot een hoogte van 3 meter in de kantoren. De 16 meter brede vloeren dragen bij aan de flexibiliteit, zo is het mogelijk om open en gesloten ruimtes te creëren, maar ook vergaderruimtes, laboratoria en kantoorruimtes. Het royale vloeroppervlak maakt het moderne werken mogelijk, met verschillende werkplekken, die proximiteit, connectiviteit en communicatie stimuleren.

0
Totale vierkante meters
verhuurbare ruimte
0
Vierkante meter
per verdieping zes ruime verdiepingen
0
Parkeerplaatsen voor auto’s
en twee verdiepingen voor fietsen
0
Meter brede vloeren
vol mogelijkheden

ELEMENTS efficiënt, dynamisch, flexibel

Stimuleert het welzijn van de gebruikers

De architectuur

Twee werelden verbinden

Elements heeft zes omvangrijke verdiepingen, met een totaal aan 12.000 m2 verhuurbare ruimte. De parkeergarage vormt een platform op hetzelfde niveau als de snelweg, en er is een centrale ruimte met een dubbel-hoog plafond. Vanaf de buitentuin bieden twee kernen toegang tot de verdiepingen boven. De hoge ruimte in het midden van het gebouw vormt een visuele verbinding tussen twee werelden – de snelweg en het nieuwe Leiden Bio Science gebied.

De indrukwekkende voorgevel creëert een gebalanceerd systeem dat de hoeveelheid daglicht in sommige delen vergroot, terwijl het de hoeveelheid daglicht in de laboratoria – waar consistente temperaturen van belang zijn – vermindert. Het is een slimme combinatie van open gedeeltes, verrijkt met glas en balkons. De balkons op elke verdieping verenigen groen en buitenruimtes.

Well standard

Stimuleert het welzijn van de gebruikers

WELL is een nieuwe standaard die als centrale focus heeft het comfort en de gezondheid van de mens. Het bestaat uit zeven onderdelen (Lucht, Water, Voeding, Licht, Fitness, Comfort en Geest). Er worden punten toegekend in elke categorie, waardoor het vergelijkbaar is met BREEAM. Meer dan 100 criteria worden gemeten om vast te stellen in hoeverre een gebouw is ingesteld op het creëren van een mensvriendelijke leefomgeving. Wij zien WELL als een goede aanvulling op BREEAM, daar het zachtere (maar net zulke belangrijke) waarden als beweging, verzorging en ontspanning toevoegt aan meetbare waardes als daglicht en ventilatie.

Image module
LUCHT
WELL stelt eisen aan gebouwen die erop gericht zijn schone lucht promoten en de hoeveelheid binnenluchtvervuiling te verminderen of te minimaliseren.
WATER
WELL staat voor veilig en schoon water door het gebruik van de juiste filtratietechnieken en regelmatige kwaliteitsonderzoeken, met het doel om de gebruikers van een gebouw met een optimale kwaliteit water te voorzien voor de verschillende doeleinden.
INNOVATIE
WELL omarmt het creatieve denken dat nodig is om ervoor te zorgen dat binnenruimtes bijdragen aan gezondheid en welzijn.
GEEST
WELL optimaliseert cognitieve en emotionele gezondheid met behulp van design, technologie en behandelingsstrategieën.
FITNESS
WELL promoot de integratie van fysieke activiteit in het leven van alledag door kansen en ondersteuning te creëren voor een actieve levensstijl en door een zittende levensstijl te ontmoedigen.
VOEDING
WELL vereist een aanbod van vers en voedzaam eten, limiteert het gebruik van ongezonde ingrediënten, en bevordert gezondere eetgewoontes en een beter eetcultuur.
LICHT
WELL levert richtlijnen die de verstoring van het circadiane systeem van het lichaam minimaliseren, productiviteit verhogen, een goede slaapkwaliteit ondersteunen en de juiste visuele scherpte aanbieden.
COMFORT
WELL stelt eisen die erop gericht zijn om afleidingsvrije, productieve en comfortabele binnenmilieu te creëren.

BREEAM-NL

BREEAM verzekert dat een gebouw daadwerkelijk klaar is voor de toekomst, door duurzaamheid meetbaar en vergelijkbaar te maken. BREAAM bestaat uit verschillende onderdelen, zoals energie, water, vervoer, het gebruik van land en ecologie. Een project krijgt een beoordeling die loopt van Goed tot Uitmuntend, afhankelijk van het aantal punten dat het scoort. BREAAM is een internationaal erkend duurzaamheidslabel.